SUN AND STEEL je prvý ležiak v rade TROOPER a je jedným z najkomplexnejších pív, ktoré Robinsons Pivovar vyrobil; dvojaký kvasený ležiak vytvorený s autentickým japonským saké kvasinkami.

Myšlienka o pive, ktorú opäť navrhol spevák skupiny IRON MAIDEN a milovník piva BRUCE DICKINSON spolu so šéfom pivovaru Robinsons Martyn Weeksom, bola prvýkrát koncipovaná na jeseň 2016 po stretnutí Bruce a priateľa a dlhoročného fanúšika kapely IRON MAIDEN George Yusa, majiteľa 300-ročného rodinného pivovaru Okunomatsu Saké vo Fukušime. Bruce sa stal fascinovaný myšlienkou spojiť tieto dva chuťové profily, a tak sa zrodil SUN AND STEEL.

George bol schopný doručiť vzorku saké kvasu na koncert IRON MAIDEN 2017 v londýnskej O2 Aréne,  ktorú Bruce zobral do pivovaru Robinsons. Martyn a tím starostlivo kultivovali základ od tej doby ako získali povolenie od japonskej vlády na používanie pri jeho varení.

 

BRUCE DICKINSON komentoval: „Bol to taký vzrušujúci projekt. Mal som bláznivý nápad, aby som sa pokúsil urobiť saké naplnené ležiakom a viac ako dva a pol roka neskôr sme tu! Viem, že Martyn a tím Robinsons sa museli stať šialenými vedcami, aby túto prácu urobili, ale konečným výsledkom je naozaj jedinečné hybridné pivo, ktoré chutí fantasticky. Fanúšikovia piva TROOPER žiadali o ležiak a tu to je. Stavím sa, že by Vás nikdy nenapadlo, že by sme to urobili takto! SUN AND STEEL zobral svoj názov od piesne IRON MAIDEN - rovnakého mena, ktorá sa objavuje na ich albume PIECE OF MIND z roku 1983, ktorý bol zase inšpirovaný životom japonského Samurai Miyamoto Musashi. SUN AND STEEL je hybridné pivo, pretože sa vyrába z dvoch kvasiniek. Ležiakové kvasinky pre počiatočnú fermentáciu, po ktorej nasledujú  saké kvasinky pre druhú fermentáciu. Výsledok? Delikátna, jemná ovocná aróma naplnená do plzeňského ležiaka. SUN AND STEEL, 6. pivo v rade TROOPER.

Presenter 2019